- Weg naar vrijheid -

Zoals hier boven te zien is heb ik een tekening en later een schilderij gemaakt waarop een oog, een traan en in die traan een vallend poppetje te zien is.

Ik heb deze tekening gemaakt nadat ik het een en ander geleerd heb over verdriet. Als je huilt voelt het soms alsof je je nergens meer aan vast kunt houden en alsof je een vrije val maakt. Je moet je helemaal over geven. Uiteindelijk leidt het uiten van verdriet naar vrijheid en ik heb ervaren dat de overige woorden op het schilderij heel belangrijk zijn tijdens de weg van verdriet naar genezing en vrijheid.

 

Toen ik op kamers ging, heb ik deze tekening boven mijn bed gehangen samen met een aantal andere werken. Het studentenleven en het op mezelf wonen beviel prima, maar toch was deze tijd erg zwaar voor mij. Ik had elke dag hevige hoofdpijn, concentratie problemen en een aantal keren per week migraine. Ook was ik depressief en waren er nog meer dingen aan de hand. Later kwam hier nóg meer bij. Ik had een jaartje hulpverlening gehad maar dit had niet echt geholpen. Doordat het steeds slechter ging vroeg ik me af wat er aan de hand was met mij. En langzaam maar zeker raakte ik de betekenis van de woorden op de tekening kwijt…

 

Op een dag nam een vriendin mij mee naar de kerk waar zij vaak heenging. Daar heb ik mijn man, Jimmy leren kennen en samen met hem ben ik vanaf die eerste ontmoeting door een heel proces gegaan waarin ik de betekenis van de vijf woorden opnieuw terugvond. Het bijzondere was dat ik dit eerst helemaal niet door had, totdat ik met God aan het praten was en Hem bedankte voor alle dingen die Hij mij, ondanks het zware proces waar ik in zat gaf. Terwijl ik dit tegen God zei, hoorde ik Hem zeggen dat ik naar de tekening moest kijken waar ik nu over schrijf. Ineens vielen mij de woorden weer op die ik erop had geschreven… Ik kwam erachter dat ik precies kon aanwijzen welke woorden ik al gehad had, en bij welk woord ik op dat moment was! In het hele proces zijn alle woorden aan bod gekomen en precies in dezelfde volgorde! Ik heb ontdekt dat ik nu pas echt heb geleerd en ervaren wat die woorden eigenlijk inhouden.

 

Later heb ik geleerd dat ik een profetische tekening had gemaakt over mezelf. Dit houdt in dat God mij die woorden gegeven had. Eigenlijk dat mijn inspiratie van de Heilige geest kwam en dat God op die manier iets duidelijk maakt over mezelf.

 

Ik zeg niet dat ik alle woorden op de tekening al helemaal ken. Ik ben nog steeds dingen aan het ontdekken over deze woorden. Daarom heb ik besloten ook een schilderij te maken van deze tekening. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0