Over mij

Mijn naam is Judith Kayadoe en ik ben een 27 jarige kunstenaar die samen met God kunst maakt.

Ik ben iemand die dicht bij God leeft en een hechte relatie met hem heeft.

 

Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man veel heftige dingen meegemaakt. Hierdoor heb ik duidelijk gezien dat God bestaat, leeft en alle macht heeft in de hemel en op aarde. Ik heb ervaren dat God juist in zware tijden heel dicht bij je wil zijn en Zichzelf aan jou wil laten zien. In mijn schilderijen en tekeningen  leg ik vast wat ik van God gezien, ervaren en geleerd  heb. Op deze manier  wil ik laten zien dat God in staat is overal iets goeds en moois van te maken. Ook in jouw leven.

 

Ik haal veel inspiratie uit christelijke muziek, of de  Bijbel. Vaak verwerk ik de bron van mijn inspiratie direct in mijn kunstwerk, dat kan een Bijbeltekst zijn, of een stukje songtekst. Regelmatig zie ik, terwijl  ik tijd met  God doorbreng,  een tekening of schilderij voor me.  Wat ook gebeurd, is dat ik begin met een onderdeel en dat ik tijdens het schilderen of tekenen de rest van God krijg.

 

 

Ik ben begonnen met tekenen  toen ik nog heel klein was. Op vakantie zag ik mijn nicht tekenen, zij was al heel wat jaartjes ouder dan ik. Wat zij maakte vond ik geweldig en en ik wilde proberen ook zoiets te tekenen. Andere mensen reageerden erg positief op wat ik maakte, ik bleek een natuurlijke aanleg te hebben voor tekenen. Vanaf die periode tekenende  ik zo vaak als ik maar kon, thuis, op school (ook als het niet mocht :) en ik nam overal mijn schetsblok en tekenmap mee  naartoe. 

 

Naarmate ik ouder werd nam het niveau van mijn tekeningen steeds meer toe, en in mijn tienertijd ben ik begonnen met het uitproberen van acrylverf. Dit was echter nog erg beperkt, pas nadat ik getrouwd was, ben ik serieus met zowel olie als acrylverf gaan werken.

 

Al vanaf  de basisschool wilde ik kunstenaar worden, maar toen ik een kijkje nam op de kunstacademie veranderde mijn mening en besloot ik verpleegkunde te gaan doen.

 

Door een hoop vervelende dingen uit mijn jeugd kwam ik thuis te zitten met een burn-out en allerlei andere problemen. Ik werd er blij van als ik  me even goed genoeg voelde om te tekenen en te schilderen. Ik dacht dan nergens aan en genoot alleen van wat ik aan het doen was.  Al mijn hele leven is tegen mij gezegd dat ik verder moet gaan met het maken van tekeningen en schilderijen. Sinds de tijd dat ik thuis zit ben ik daar serieuzer over na gaan denken en is het verlangen gegroeid om, door middel van kunst, echt wat te kunnen betekenen voor de mensen om mij heen. Daarom heb ik deze website met mijn schilderijen en tekeningen gemaakt.

 

Hier kun je aantal tekeningen bekijken uit mijn kindertijd.